Köszönjük szépen minden eddigi és  leendő barátunknak, akik támogatják utunkat!

Budapest - Nordkapp 2010 FRT.hu

Kapitány Cukrászda

Progz.hu

 

A Budapest - Nordkapp 2010 útvonala 9 országon keresztül 4.000 km megtétele után jut el Nordkappba:

1. nap (490 km): Budapest - Krakkó (PL, Lengyelország)
2. nap (630 km): Krakkó - Seirijai (LT, Litvánia)
3. nap (475 km): Seirijai - Lilaste (LV, Lettország)
4. nap (400 km): Lilaste - Tallinn (EST, Észtország)
5. nap (310 km): Tallinn - Tikkakoski (FIN, Finnország)
6. nap (530 km): Tikkakoski - Sangis (S, Svédország)
7. nap (500 km): Sangis - Narvik (N, Norvégia)
8. nap (450 km): Narvik - Alta (N)
9. nap (240 km): Alta - Nordkapp/Northcape (N)

Nordkapp (North Cape, Északi fok) É 71°

Nordkapp a norvégiai Mageroya szigeten található, magassága 307 m, és ebből a magasságból szinte függőleges sziklafal vezet le a Jeges-tengerig.

Európa legészakibb pontja, túl a sarkkörön, túl mindenen, ahol nyáron egyáltalán nem nyugszik le a nap.

Most 2010. július 3-11. között Te is eljuthatsz. 9 országon át, 4.000 km megtételével, 9 jólesően fárasztó nap után, hogy egy remek tájékozódási verseny végezetével megpillanthasd az éjféli napsütést!

A Budapest-Nodkapp egy aszisztencia nélküli, tájékozódási verseny. Melynek keretében a versenyzők Magyarország fővárosából a baltikum államain keresztül eljutnak Európa legészakibb pontjára az Északi-fokhoz. Nyáron megyünk, ez azonban nem jelenti azt hogy ott is meleg van. Szerencsére azért a téli csizmádat itthon hagyhatod, mivel nyáron Norvégiában az átlaghőmérsékelt 16 fok, és természetesen ez pluszban értendő.

Hogy mi is ez a tájékozódási verseny? Egy olyan autós túra, ahol nem feltétlenül a sebesség a fontos, hanem inkább a jó tájékozódás és az élményszerzés. A versenyzőknek az itiner alapján, GPS kordináták által megadott pontokat kell felkeresniük, a ponton fellelhető feladat megoldását, mely lehet egy betű, egy szám, vagy találos kérdés, rögzíteni kell az itinerbe. A nap folyamán versenyt kell futni a napi szintidővel és a feladatok számával. A nehezebben teljesíthető feladatok általában magasabb pontszámot érnek. Tehát taktikázni, előre tervezni kell. A szintidő utáni beérkezést büntető pontozással súlytják.

A versenyen csak magadra és csapattársaidra illetve versenyzőtársaidra számíthatsz, ha valami problémád merül fel. A szervezők nem biztosítanak szervízautót és egyéb kényelmi szolgáltatásokat. A túra során a szervezők által kiadott itiner tartalmaz minden segítő pontot, azaz megjelölünk szervízpontokat, elsősegélyhelyeket, szálláshelyeket.

Blog | Csapatunk | Galéria | Útvonal | Fórum
Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox-ot ajánljuk.
Copyright 2008-2010 Bamakombo.hu | Designed by
PROGZHU
All rights reserved.