Köszönjük szépen minden eddigi és leendő barátunknak, akik akár a legapróbb összegekkel is, de támogatják utunkat!

Adományaitokkal nem csak csapatunkat támogatjátok! A befolyt összegek nagy részét az afrikai gyermekek számára szükséges  tanszerek, ruhák és játékok vásárlására fordítjuk, melyeket az útbaeső falvakba juttatunk el.

FRT.hu

Kapitány Cukrászda

Progz.hu

 

A Budapest-Bamako 2009 útvonala Magyarország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali országokon volnul végig. 8314 km hosszú az út, leszámítva az "útvonalmódosításokat" és az adott helyzetekhez igazítandó muszály-útvonalakat. Ezt nyugotan duplázzuk is meg, mert a fiúk nem kompolnak vagy repülnek hazafelé, hanem lábon hozzák vissza is a kocsit.

Autópálya, hegyi szerpentin, sivatagi betonút, homokos, tevefüves, tengerparti hullámos, kavicsos, salakos, havas, esős, nedves és száraz utak szerepelnek a palettán. A csapatok Budapestről, a Felvonulási tértől indulnak és Mali fővárosába, Bamakoba tartanak. Egészen pontosan:

 1. Budapest-Brescia 851 km

  3 NAPOS SZUPER MARATON

 2. Brescia-Montpellier 731 km
 3. Montpellier-Almeria 1140 km
 4. Almeria-Merzouga 750 km
 5. Merzouga-Foum Zgid 410 km
 6. Foum Zgid-Tadalt 450 km
 7. Tadalt-Smara 437 km
 8. Smara-Tropic Of Cancer 770 km
 9. TOC-Bou Lanoar 370 km
 10. Bou Lanoar-Atar 480 km
 11. Atar-Tidjikja 450 km
 12. Tidjikja-Kiffa 400 km
 13. Kiffa-Korera Kore 450 km
 14. Korera Kore-Banamba 375 km
 15. Banamba-Bamako 250 km

EURÓPA
Az Alpok és Észak Olasz iparvidék után megpillantjuk a tavaszt és a tündöklő tengert Genovánál. Innen a francia Riviérán halad majd a mezőny. Lesz idô városnézésre Monte Carloban vagy Cannes-ban. A lehetőséget mindenki használja ki egy utolsó finom ebédre vagy vacsorára Franciaországban. Másnap egy brutál hosszú etap vár mindenkire. Az áthajózás Gibraltárnál vagy Tarifánál történik.

MAROKKÓ
Tanger, Casablanca, Marakes és Fez is az első etap részei. Ait Bennadhou, az első marokkói etap vége egy kisértetváros, ami ma az ENSZ világörökségének része. Káprázatos és félelmetes hely az első éjszakára. A napfelkelte kihagyhatatlan itt! Egyre sivatagosodik a táj, este pedig Csillagok Háborúja Party vár mindenkit a Tatooine Hotelben. A Tatooinról átérünk Nyugat Szaharába és este újabb buli a Ráktérítőn valamint a RÁKTÉRÍTŐ TÁBLA hivatalos felavatása.

MAURITÁNIA
Mauritániában megkezdôdik az igazi homoksivatag. Az első éjszakát a tengerparton töltjük a sivatagban, Bou Lanoar városa közelében. Majd átkelünk a Banc Darguin National Parkon, ahol idén is megrendezzük a Bamako Beach Party-t. Nouakchottban egy nap pihi vár mindenkire, majd Afrika szíve felé vesszük az irányt.

MALI
Poros földutakon, rázópadokon és majomkenyérfákkal övezett folyómedrekben haladunk az első Mali falu, Aouru felé. Innen a kisasszonyok már egy nap alatt eljuthatnak Bamakoig, ha medencére és hideg sörre vágynak. A férfiak pedig tovább haladnak az igazi fekete Afrika kemény földútjain Bafoulabéba, ahol másnap átszelik a Niger folyót. A harmadik nap pedig irány a célvonal Bamakoban.

Blog | Csapatunk | Galéria | Útvonal | Fórum
Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox-ot ajánljuk.
Copyright 2008-2009 Bamakombo.hu | Designed by
PROGZHU
All rights reserved.