Köszönjük szépen minden eddigi és  leendő barátunknak, akik akár a legapróbb összegekkel is, de támogatják utunkat!

Adományaitokkal nem csak csapatunkat támogatjátok! A befolyt összegek nagy részét az afrikai gyermekek számára szükséges  tanszerek, ruhák és játékok vásárlására fordítjuk, melyeket az útbaeső falvakba juttatunk el.

FRT.hu

Kapitány Cukrászda

Progz.hu

 

 

2011. február 3. Csütörtök | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)

Sziasztok Fiuk,Lanyok! Lassan minden resztvevo elfogy korulottunk. A piacon mar csak 3 Discovery van elado. Aruljuk! Sokat fejlodott Bamako az emult 3 evben. Hatalmas epuletek emelkedtek azota, az utak is alakuloban; bar a forgalom talan meg rosszabb. Ha delutan gyalogosan akarok atmenni, hat elotte nagy levegot veszek, hogy biztosan attudjak futni az uton. Szakadt autok, megszamlalhatatlan mennyisegu kinai robogok aradata az utakon. Nem viccelnek, elutnek. Ha csak allsz az ut szelen hogy majd csak atengedne, akkor rad esteledik, ha futsz talan sikerul. Ha veletleneul a szembe sav egy pillanatra kiurul a vele szembe sav azonnal birtokba veeszi azt. Gyunyuru novenyzet a parkokban, legyezopalmak, datolyapalmak stb.

2011. február 2. Szerda | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)

13:56: Sajnos a levelezeseimet nem tudom megnyitni, igy a megirt leveleimet sem tudom elkuldeni. Delben sikerult felebrednunk de itt a nagy melegben altalaban a helyi lakosokkal is igy van. Most indulunk az ujabba rohamra az itteni dealerek ellen.
246: Neztem a helyi meteorologiai jelentest, itt afrikaban is inkabb a telies idojaras lesz jellemzo. Ahogy kivettem, 20-25 fokra sullyed a homerseklet. Csak nehogy megfazzunk. Otthon viszont ahogy latom lassan plusszba csap at. Vagjuk a centit, pentek este indulunk. hajnalba erunk Tripoliba, majd 3 ora varakozas utan erunk Romaba kb. 10 ora korul. A gepunk szombaton ejfelkor er Ferihegyre. Mar mindannyian varjuk a hazaerkezest! Sziasztok!

2011. február 2. Szerda | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)

SZERVUSZTOK FORUMOZOK!!!
Probàltam csatlakozni a telefonommal, mert àllandoan foglalt ennek a két hatalmas épuletbol àllo szàllodànak az egyetlen gépe, de nem tudom elkuldeni, amit irtam;
Ott tartottam, hogy bepakoltunk a motorosok kamionjàba, amely csurig megtelt. Ez azért szomoru a szàmomra, mert lehet itt kapni egy tok jopofa robogot (dobozban!) 350€-ért, és szivesen hoztam volna egyet.
A tegnapi nap az eladàsrol szolt volna, ha lett volna vevo. Sajnos a Zsolti egyetlen vevojeloltje is "elfelejtett" visszajonni, pedig megalkudtak, és még az emberét is ott hagyta addig, amig elmegy vàltani eurot.
Még van hàrom napunk, de màr fogy az ido.
Ami jo:
39-44 fok
medence
rengeteg steak
helyi finom, hideg sor (inkàbb ser, hogy ne legyen félreértés)
Most zàrom soraimat, hogy a Doki is tudjon irni, és mehessunk utàna eladni.
Millio olelés és csok!!!

2011. február 1. Kedd | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)

Sziasztok a mai nap az auto eladasarol szolt. Lajba javaslatara technikai trukkot vetettunk be. Egy Mitsubishi eladasakor erosen alaigertek a vevok. Mikivel ralicitaltunk es amikor a helyi dilerek ezt meglattak hogy a papirokat intezzuk, alku nelkul kifizettek az auto gazdajanak a kikialtasi arat. Sajnozs a mi jarganyainkra edddig csak ajanlat volt, tehat megvannak. Rendkivul jo az ido. Furdozunk napozunk es seftelunk. A csapat egy resze mar utnak indult. Fokent akik autoval mennek haza. Vannak akik tovabb autoznak del fele. Nehanyan haza repultek. Pl. Dori is; aki ma ejfelre er haza. Hamarosan mi is csomagolunk, bar szinte mar semmink sem maradt. Egy oltozet ruha gondosan felre teve, mivel otthun ugy tudjouk hogy erosen minusz van, bar ez innen a nagy hosegbol nehezen kepzelheto el.

2011. február 1. Kedd | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)

SZIASZTOK!
Egy kicsit kuzdelmesebb a tortenet, mint két évvel ezelott. Kevés a vevo, még tobb a semmirekello nepper. A tegnapi napon még csak hiteles ajànlat sem volt. A kacatjainkat mind vagy eladtuk, vagy elcseréltuk. Délutànra megjelentek a vàmosok is, igy végre bezàrtam a kocsit, és csobbanhattam a Kempinsky medencéjében én is. Mennyei volt az egész napi vasban aszalodas utàn. A Tony kollégài - mert hàt ki màs (!) - majdnem bajba kerultek, mert pont az o autoeladàsuknàl jelentek meg a vàmosok. Szerencsére a pénzt màr àtvették, ezért sikerult megoldani a szituàciot. A vevot is sikerult megnyugtatnom. Esti vacsorànàl jol bemarhàztunk, késobb megjelentek a Mikiék is.Hajnalban megkuzdottem egy rohadt szunyoggal, de sajnos o nyert. Most még elszaladunk segiteni a motorosoknak bepakolni a kamionjukba. Igy most a reggeli lazsàlàs elmarad, megyunk kupeckedni, hàtha jon valami vevo.
Innen kuldok forro olelést és csokot.
Ui.: A tobbiek nevében is!

2011. január 31. Hétfő | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)

Sziasztok most sikerult csak gephez jutni. Rendkivul jol telt a mai nap. Reggeltol a Kempinszki parkolojaba arultak a fiuk az oreg vasakat. A maradek lomot Ferinek sikerult ma az utolso darabig ertekesteni. A Dori es en a medenceben toltottuk a napot. Delutan egy ujabb miniszteri fogadason vettunk reszt, es most vacsorazni indulunk a teraszba. Dori ma este indul Tripolin at Romaba. Nagyon nehezere esik itt hagyni a jo idot.Holnap ejfelre er Bp-re. Mi 4.-en indulunk ugyanazon az uton. Megjott a taxi Sziasztok. Rudikat is puszilom

2011. január 31. Hétfő | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)

SZIASZTOK FORUMOZOK? UDVOZLET BAMAKOBOL!!!
Most végre van egy kis idom, ugyhogy megprobàlok részletesebben irni;
Utolso irasom utàn elindultunk Diema-Bamako irànyàba. Elsoként leadtuk az adomànyunk elso felét az itiner àltal javasolt faluban. Sajnos ez nem ugy sikerult, mint két éve, mert az egyik helyi falufonoknek adta ki magàt. Miutàn odaadtuk a csomagot nagy veszekedés tort ki, egy két pofon is elcsattant. Szerencsétlen helyzet volt, de nem tudtunk mit tenni.
Mentunk tovàbb Diemàba. Mire odaértunk, màr elég éhesek voltunk, és betértunk a "vàroska éttermé"-be. Ezt inkàbb ugy tudom leirni, mint a dànyiak hàtso àllatok részére kialakitott épuletét, csak takaritàs nélkul. Dokival bevàllaltuk a marhaporit, nagyon finom volt. A tobbiek inkàbb passzoltàk. Ezutàn sikerult megtalàlni a vég célt, ahol egy idos holgy lakott, ugy hivjàk/ Pamela. Ez a holgy sok-sok évvel ezelott még idosebb baratnojével jàrta Malit, és ebben a vàrosban ragadtak a kocsijuk muszaki hibàja miatt. Az oreg Volkswagen busz még most is a kert végében àll emlékul. Egy pàr éve màr egyedul van, de az egész életét arra àldozta fel, hogy a helyieknek, kulonosen a gyerekeknek segitsen. Ha léteznek élo szentek, akkor ugy gondolom, hogy o tényleg az. Ide jott az adomàny legnagyobb része, a vàroska kapott egy uj ivokutat, és mi is itt adtuk le a maradék adomànyt. A helyiek nagyon kedvesek voltak, zenés-tàncos musorral, és finom rizses-zoldséges ragu szeru étellel vàrtak. Szerintem màr nondanom sem kell, Dokival bevàllaltuk, a fiùk megit passzoltak. Volt egy kis koszonto is, utàna jott a Pityu, a vilàg legkisebb embere. A legnagyobb szàm az volt, hogy korbedobàlta a Villàmot, és az egyik kés tényleg miliméterekkel a Villàm fule mellett àllt bele a mogotte lévo tàblàba. Sajnos tobb jot nem tudok és ne is nagyon akarok irni errol a vilàgszàm emberkérol, inkàbb, majd személyesen, de szerintem kozulunk kevesen csodàlkoztak volna azon, ha az események egy kicsit màsképp alakulnak. Ebbe beleértem a Villàmot is, làtni kellett volna az arcàt a produkcio utàn. Ezutàn volt még egy nagy fekete asszony, aki sult krumplival es sult banànnal - àllitolag kecske - porkoltot àrult. Dokival màr nem is kérdeztunk semmit, és még abba is biztosak voltunk, hogy a fiùk csak passzolnak tovàbb, mint az ovatos pokeres.
Este végul ùgy dontottunk, hogy elindulunk az utolso 350 kilométernek. Olyan lelkesek voltunk, hpgy csak pàr kilométer utàn nyilalt belém, hogy elfelejtettunk tankolni, és nem elég az uzemanyag egyik kocsiban sem. Iràny vissza, de màr csak az utolso tankolàs miatt. Az utak igazàn kulonleges élményeket képesek itt rejteni. Hol a padka hibàs, hol olyan kàtyuk vannak hosszù szakaszokon, hogy egyesben is alig lehet menni, hol egyszeruen kitesznek egy kellemes kis fekvorendort. Na, ilyenkor aztàn van àm fékezés de rendesen. Ha lehetett, probàltunk mindig helyi erot kovetni.
Joval éjfél utàn értuk el Bamakot. Még bolyongtunk is sokat, mert nem volt egyszeru szàllàst talàlni. Vagy egy otvar volt, vagy méreg dràga, vagy egyszeruen nem volt szabad szoba. Végul megtalàltuk ezt a hotelt, ahol most vagyunk, viszonylag korrekt àrù, és viszonylag europai. Alig egy éve adtàk àt, légkondi (amit nem hasznàlunk), medence (amiben még nem furodtunk), és internet, amihez most jutok hozzà eloszor.
Tegnap koràn keltunk, hogy a befutok elott a célban legyunk.

MI VOLTUNK AZ ELSOK, ES UGY VETTUK, HOGY EZZEL MEGNYERTUK A BUDAPEST-BAMAKO 2011-ES FUTAMAT!!!

Jottek erdeklodok, de csak dealerek. volt is egy két ajànlat, de teljesen komolytalan. Igazàn a Dokinak volt sikere, aki igen leleményesen hol eladva, hol elcserélve ugyesen tùladott a legtobb kacaton. Délutàn aztàn nagy rongyràzàs volt, még a miniszter is ott volt. A Doki most màr tényleg celeb lesz, mert a mali tévé àllandoan ot vette. Pedig csak mi tudtuk azt hogy a helyi (bambara) nyelven eloado humorista poénjait valojàban o sem érti, de rendkivul hitelesen làtszott rajta, hogy mintha a szivebol beszélnének. Ezutàn helyi rap, helyi autentikus zene, amit a helyiek nagyon élveztek. De àtlàttuk a feladat komolysàgàt a tovàbbiakban igyekeztunk inkàbb az autok eladàsàval foglalkozni. volt egy-két érdeklodés, de eladni nem sikerult. A helyi ifjusàgi hàzban viszont jo àron besztékeztunk, egy kis sorrel meglocsolva a szegény marhàt.
Este 9-kor volt a dijkioszto unnepseg. Fél tizre ott is voltunk, màr javàban tartott az esemény. Meglepetésemre botrànyoktol mentes volt, sot, végre voltak agyament és otletes dijak, amelyeket azok kaptak meg, akik azt tényleg megérdemelték. A Mikiék gyoztek, màmorban usztak. Ezutàn a két éve a piros hetes busszal velunk ki jott, és itt maradt magyar szakàcs àltal fozott igen tekintélyes mennyiségu (becslésem szerint joval meghaladta 100 litert, ami a kondérnak csak lekicsinyloen nevezheto edényben volt) gulyàs elfogyasztàsa.
Most màr kezd végre felmelegedni, és nemsokàra eléri a homérséklet a 35 fokot. Csobbanunk egyet, majd megyunk vissza kupeckedni.
Eddig ennyi, nemsokàra irok még. Màr csak pàr nap, és indulunk haza, ugyhogy tartsatok ki, legyen akàr foldrengés, akàr fagy.
Kis csalàdomat kulon, egyenként olelem és csokolom, nemsokàra végre egyutt lehetunk.

2011. január 30. Vasárnap | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Judit (feleség)

A Fiúk hajnal 3.21-kor megérkeztek Bamakóba! Már 28 fokra lehült az idő 44-ről! Itt -11 van! Szegény öreg Rettenet az utolsó útját melegben töltötte! Remélem még tölti is egy darabig, sok kis afrikai lurkót fog fuvarozni! 10-kor telefonált Péter,h kezdődik a "lóvásár"! Kérlek "működj" Rettenetke!

2011. január 30. Vasárnap | Kommentek
Itt járnak: Mali, Bamako
Szerző: Erzsi (feleség)

Nnnnnnna, nemsokára berepülnek a diszkók bamakóba a medenceparti diszkóba, hát megcsinálták...megint... :D:D

2011. január 29. Szombat | Kommentek
Itt járnak: Mali, Diema
Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)

Itt is lattuk a TV-ben az egyiptomi esemenyeket a CNN-en es a France24-en is. Sajnos ez abbol a szemponbol lehet kritikus, hogy Tuneziaban is forradalom van, es Libia pont Tunezia es Egyiptom kozott van. A mi jegyunk pedig libiai.
Tenyleg pihentunk egy picit, de a furdesi versenyt a Doki fogja megnyerni, mert o meg negyedszer is lezuhanyozik indulas elott. Most mar tenyleg csak az kell, hogy a Disco kitartson az utolso 600 kilometeren.
A Disco II legenysegenek pedig szolunk, hogy szedjek ossze magukat, Mi a Dokival mar lejottunk a lobbiba, bekopogtunk hozzajuk, de meg aludtak.
Visszaolvasva a forumra meg egy kis info. A motorosok iden nem huztak ki a nyertes szelvenyt. Akinek mi segitettunk, az mar a masodik serult volt, egy tekintelyes kulcscsonttoressel. De 24 oràn belul, volt még egy vàllficam bordatoréssel ( a hatizsàkjàban lévo fempohar a hàtàba csuszott a hàtvédo protektora mellett, ezutàn aki hozta a motorjàt bokasérulést szenvedett. Szépen, lassan megtoltotték a bamakosok a Nouakchoti Klinikàt.
De mi mar csak elore nézunk, mert màr làthato kozel a cél.
Az enyéimet olelem és csokolom, a tobbieknek pusszantàs ès meleg udvozlet!

2011. január 29. Szombat | Kommentek
Itt járnak: Mali, Diema
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)

Jo nagyot furodtunk, jo nagyot ettunk, es jo nagyot aludtunk a Kamankole nevu hotelben. Het agra sut a nap es mar reggel 8-kor 35 fok van. A hangulatunk kivalo, hamarosan indulunk Diemaba, hiszen itt falu unnepseggel varnak du. Utana BudapaestBamako-Diema focimeccs varhato. Valoszinu a hazaiak gyozelme, mivel a mi homokba futkarozasunk nem hinnem hogy sok remenyt kelto lenne. Az itteniek ugy futnak mint a nyulak. Ja; a Disco II. meg mindig alszik. De nagyon jol vannak. Ok is jol erzik magukat. es szinten varjak mar a Bamakoba erkezest. Amit lehet megnezunk es amin lehet reszt veszunk.

2011. január 28. Péntek | Kommentek
Itt járnak: Mali, Kayes
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)

UDVOZLET A FORUMOZOKNAK MALIBOL!!!
Sajnos a Szenegal fele vezeto ut az eddigi leglehangolobb volt. Meg a hatar es egy gyonyoru afrikai nemzeti park elott szethullott a hatso differencial mu. A hatso feltengelyeket ki kellett szerelni, es a kardantengelyt is le kellett venni. Most differencial zar hasznalataval, elso kerek hajtassal tudunk menni, max. 80-nal. Delutanra mar a jobb elso kerek is kezdte teljesen megadni magat, a csapagy annyira lotyogott, hogy kezzel konnyen lehetett mozgatni oldalra a kereket, es a Rozsaszin tonal levo cel elott 15 kilometerrel meg kellett allnunk. Vegul bejutottun a celba, ahol a vilag legagresszivabb es legpofatlanabb keregeto-eladoi nem hagytak minket se beszelgetni, se enni, es aludni is csak akkor tudtunk, amikor mar idegesen elhajtottuk oket meg ennel is melegebb eghajlatra (pedig a mai homerseklet mar elerte a 38°-ot. Mit ne mondjak (vagy inkabb irjak) nem sokat aludtam az ejjel az idegtol. Masnap felkeltunk, egyutt atgondoltuk a helyzetet. A Feri tudott huzni a logo csapagyon, es az elso kardan - az eros csattogasa ellenere - egyelore meg kitart. Egy nap alatt atszeltuk hosszaba Szenegalt, es gyakorlatilag az egesz mezony ele kerultunk. Majdnem sikerult atjutni ejszaka a hataron, de sajnos a harmadik ellenorzesi ponton nem tudtunk tovabbmenni. Mindent elkovettun, meg a hatarort is jol megvesztegettuk, bevetettunk mindent, hogy eljussunk meg Kayesig, de vegul a hatarzonaban aludtunk a kocsiban. Reggel igy ugyan mi voltunk az elsok, de igy is nagyjabol del volt, mire el tudtuk hagyni a hatarzonat!
Lenduletbol eljottunk Kayesig, de hosszas kereses utan, megtalalva az itinerben rogzitett szallast ra kellett jonnunk, hogy itt is tul sok csillag van a mi igenyeinknek (tudniillik Hotel Quechuakent volt feltuntetve, valojaban pedig csak egy pusztasag volt egy epulo repuloter mellett) ezert visszajottunk a varosba, es ugy dontottunk, hogy szerenyen megelegszunk negy csillaggakl is. Most eloszor klima, tisztasak, kulturalt kornyezet, udvarias szemelyzet es internet van, mindez fejenkent kevesebb, mint 9.000.- Ft-ert!
Igy ma pihentunk egy kicsit, holnap sem kelunk koran; Holnap egyebkent Diemaban (ez nem a korabban irt Diama) varjak a resztvevoket egy kis afrikai falusi unneppel. Felkeszulten tudunk kozvetlenul a helyiekkel lenni, meg focimeccs is lesz (allitolag). Amit tudunk, veszunk kamerara. Ha koran vege az unnepnek, van esely arra, hogy meg ejfelig letapossuk azt a hatralevo 450 kilometert es ido elott eljutunk Bamakoba. De ez meg csak terv, itt semmit nem lehet kiszamolni, nem tudni, mit hoz a holnap.
Sokat gondolunk az otthoniakra, eleg keves infonk van; Annyit hallottam, hogy reggel -9 fok volt. Ez nem biztos, hogy nagyon szerencses, mert 50 fokot akklimatizalodni egy nap alatt nem konnyu. Bar van aki a forro kavet is jegkockaval issza.
Most mar egy kicsit konnyedebben udvozlunk mindenkit.
Judittol csak annyit kerdeznek, hogy honnan vetted, hogy esetleg elcsereljuk a repjegyeket?! Ez most merult fel bennunk par oraval ezelott, mert a masik Discos csapat egy kicsit elszamolta magat.
Addig is szeretlek es csokollak millioszor benneteket! Bufi Manonak pedig meg annyit fogok enekelni, hogy meg is fogja unni!

2011. január 28. Péntek | Kommentek
Itt járnak: Mali, Kayes
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)

Tegnap reggel koran indultunk Dakarbol a rozsaszin too /lac rose/ partjarol Maali iranyaba. A reggeli forgalmi kaosz miatt valamint a gyengelkedo auto miatt csak lassan haladunk. Thies, Kaolach, Thambakoundan ertuk el a Senegal/Mali hatart. Az orszag egy gyunyoruue nagy szavanna, Pampafuevel, Baoba fakkal, allatokkal. Ejszaka folyaman atkeltunk a hataron, bar csak delre sikerult igazan elszakadni onnan. Ma szinten hasonloan gyonyoru tajakon haladunk. A homerseklet a 40 fokot kerulgeti. Sajnos a lakott teruletek itt mar rendkivulien szegenyek. Megszallni nem nagyon van ertelme a szallasok allapota miatt. Majd megis hosszas keresgeles utan talaltunk egy 4 csillagosnak mondott hotelt/ittoni viszonyok kozott max. 2**/ ahol vegre lemoshattuk a 4 napos ut porat. Mivel az utak minosege hol fold, hol katyu, ritkan aszfalt, igy por rengeteg van az autoban. De jol erezukk magunkat. Itt ertesultunk a Egyiptomi esemenyekrol. Az amcsik megmozgatjak oket nem is kicsit. Remeljuk ez nem befolyasolja a hazautazasunkat a szomszedos orszag erintese miatt.

2011. január 28. Péntek | Kommentek
Itt járnak: Mali, Kayes
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)

SMS hajnalban: Összeszedtük magunkat és már Maliban vagyunk. Csak holnap tudunk tovább menni,mert a határ közben bezárt. Fél napot vertünk a mezőnyre.
SMS délután: Több napos nem fürdés után elértük Kayes-t Maliban. Megengedtük azt a luxust, h eljöttünk egy **** szállodába,fejenként 9000 ft-ért!!!

2011. január 27. Csütörtök | Kommentek
Itt járnak: Senegal, Dakar
Szerző: Erzsi (feleség)

Most vannak Dakarban a Rózsaszín tónál (a többiek smseiből tudom) és a tó tényleg rózsaszínű. :D

2011. január 26. Szerda | Kommentek
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)
Sziasztok Otthoniak1. Nem tudom hogyan kell csinalni felkialto jelet. Nagyon kellemes napunk volt ma. A tegnap ellatott serultet akit mi szallitottunk a Noakchoti magan klinikara, meglatogattuk. Holnap reggel indul haza repcsivel. Napkozben furodtunk is, napoztunk is. Kisse le is eegtunk. Jo ido van. Du. a tabort meglatogatta az itteni miniszter. Kis musort is kaptak Pistitol a vilag legkisebb emberetol.RTL, helyi TV mindenfele media reszt vett az esemenyen. Este kis csapatunk egy nagyon finom tengeri halvacsoran vett reszt. Sok a szunyog, a december itt a megszokottnal esosebb volt. A ket eve sivatagos teruleteken most zold novenyeket talalunk. A Mauritan hatar elott voroslott a taj, mivel itt egy kaktusz fajta burjanzott el a sok eso miatt. Sok idezojelben. Csak magat az idezojelet nem talalom. Udv Mindenkinek, Puszi a csaladnak.
 
 
2011. január 26. Szerda | Kommentek
Szerző: Discovery Fever II.
A Discovery Fever I.-nek az elsokerek hajtasa elmen.kicsit eltevedtunk. keressuk a hataratkelot.300meterre autozunk parhuzamosan a hatarsavval.ebben a pillanatban elkezdett folyni az olaj a kocsibol.nekiallunk szerelni...kesz.a feltengelyeket kivettuk.elszallta hatso difi,eltorte a hidat.mostantol 2 kerek hajtassal megy.
 
 
2011. január 25. Kedd | Kommentek
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)
Mar megint egy uj klaviatura, ugyhogy kuzdok a billentyukkel.
Velunk minden rendben, terv szerint haladunk. A tegnapi napon eloszor sikerult furodni az Atlanti Oceanban /kb. 16-17 fok/ es pihentunk egy kicsit a parton. Azonban fogtunk egy segelykero hivast, es el kellett ternunk az itinertol, mer egy motoros elesett, es mentunk azonnal menteni. Elvittuk a korhazba Nouakchotba, eltorott a kulccsontja. Mar itt van velunk, rendesen ellattak, es holnap kora reggel repul haza. Egyre tobb jobaratra teszunk szert, mindenki nagyon kedves mindenkivel. Delutan lementunk a partra a halaszokhoz, es fantasztikus volt. Ugy halasznak, mint szaz meg szaz evvel ezelott. Mellettuk volt a nagybani halpiac, azok mellett a rendes halpiac. Olyan halakat lattunk, mint eletunkben soha. Sajnos ezt nem tudtuk megorokiteni, mert a kamerabol kimerult az elem.
Holnap kora reggel indulunk Rosso, Diama iranyaba, at a Senegal folyon Szenegalba. Az esti szallas Dakar mellett a Rozsaszin to partjan lesz. Remeljuk, akkor mar mukodni fognak a telefonjaink, es tudunk mindenkivel kozvetlenul is beszelni.
Addig is olelunk es csokolunk mindekit. Az enyemeket kulon udvozlom, es nagyon hianyoznak!
 
 
2011. január 24. Hétfő | Kommentek
Itt járnak: Marokkó, Nouakchott
Szerző: Szente Zsolt (Discovery Fever II. pilóta)
Korai indulas utan a B2Beach fele haladva az oceanparti mely homokban felforrt a hutoviz,ki vettuk a termosztatot,de kozben jott a dagaj.egy kis foldnyelven ragadtunk egesz nap.furodtunk az oceanban,napoztunk,foztunk.amikor lement a viz indulas elott kaptunk egy segelyhivas.egy motoros bukott,igy elindultuk a helyszinre.Doki ellatta majd utra keltunk,h a nouakchotti korhazba kiserjuk oket. Ma 4nap utan remeljuk a varosban talalunk furdesi lehetoseget...
 
 
2011. január 23. Vasárnap | Kommentek
Itt járnak: Marokkó
Szerző: Judit (feleség)
SMS: 10.30-kor: "Még a határon állunk, lehet, h egész nap, bár Doki épp most jött, h kész vannak a papírok. Elörébb álltunk, és mindjárt átjutunk!"
SMS: 13.30-kor: "Már átértünk Mauritániába, de még van térerő. Este a pusztában alszunk, holnap az óceánparton!"
Telefonon is beszéltem Péterrel, habár nagyon rossz volt a vonal. Éjjel a határnál az út szélén aludtak. Azért két hét még az út, mert ez a lassú szakasz!
 
 
2011. január 22. Szombat | Kommentek
Itt járnak: Marokkó, Dakla
Szerző: Selmeci Ferenc (Discovery Fever II. pilóta)
SMS: "kozeledunk a rakteritohoz,meg 160kilometer.elotte megetetjuk a ket discot gazolajjal DAHLABAN.terveink szerint kavezunk,keresunk egy kevesbe mocskos tisztalkodo helyet es kitalaljuk milyen aldozatot mutassunk be a rakterito tablanak:)minden ok,olaj folyik a motorbol,de meg van mibol,insa allah"
SMS: "Rakteritot meghoditottuk!irany MAURITANIA,autok egyben!"
 
 
2011. január 22. Szombat | Kommentek
Itt járnak: Marokkó, Dakla
Szerző: Judit (feleség)
SMS 13.22-kor: "a mai nap eljutunk Mauritania határáig. Ha tudunk haladni,talán tudunk írni az interneten.Az út felén már túl vagyunk!"
 
 
2011. január 21. Péntek | Kommentek
Itt járnak: Marokkó
Szerző: Judit (feleség)
SMS: ma nagyon nehéz szakasz volt eddig, durva murva, hasadékok, vízátfolyások. A táj egyre kietlenebb.
sms: "Muszáj írnom!Most a Zsolti jött belénk, stoptáblánál. Személyi sérülés most sincs, anyagi kár nem jelentős. De a csattanás nagy volt!"
 
 
2011. január 20. Csütörtök | Kommentek
Itt járnak: Marokkó, Agadir
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)
SZIASZTOK ITT VAGYUNK MEGVAGYUNK.
Eleg nehez irni ezzel a klaviaturaval mert csak a pontot tudom hasznalni.
Eloszor is nagyon kellemes meglepetes volt latni, hogy mennyien irnak (kozben megtalaltam a vesszot).
Segedletkent a Tony, akirol irtam, az Antony Mattews Newcastlebol. Velunk minden rendben, szep temposan haladunk delnek. Tangernel a kocsiban aludtunk az ut mellett, egy kicsit aggodtam, mert nagyon ures volt a tank. Nem messze megneztuk Hercules barlangjat, majd irany Rabat. MItiner szerint megneztuk a mauzoleumot es a kornyeket, ami tenyleg szep volt. Szin marvany allando diszorseg negy lovas orrel megerositve. Ezutan meg lementunk casablancaba, ahol teljesen bedugultunk a belvarosban. Errol jut eszembe a sztori, hogy Gibraltaron meg majdnem elgazoltam egy motoros rendort. Eloszor nagyon merges volt, de azutan megmutatta az utat az Europa Pointhoz, ami Europa legdelebbi csucske. Visszaterve Casablanca utan kerestunk egy kempinget. nem volt annyira rossz, bar a csaphideg vizben valo zuhanyozastol mar elszoktam egy kicsit. Masnap irany Marrakesh, itt csak az onkentes parkoloorrel gyult meg a bajunk. Vettunk ciganykenyeret, es tovabb Agadir fele. Oriasi a fejlodes az elozo ket evhez kepest! Uj epuletek, a foldek megmuvelve, sok uj auto, es a tradicionalis ruhakat egyre ikabb felvaltja az europai modi.Az autopalya vegen egy olyan benzinkut volt, ami mar majdnem europai szinvonalu volt, teljesen kornyezetidegen. Este sokaig kerestunk szallast, vegul nagy nehezen, 15 kilometerre az uttol sikerult felfedezni egy alomszep kempinget az ocean partjan. Tisztasag, rend, es tele nemet es francia nyugdijas utazgatokkal. A mai nap is ugy indult, mint a tobbi, mind addig, amig nem sikerult a Ferinek hatbaverni egy helyi taxit. Persze rogton jottek a helyi erok, mindenki probalt okoskodni, de vegul 70 euroban megakudtunk. Sajnos a kek Discobal eleje osszetort, es a fekcso is elment. Most egy kis faluban sikerult a feket megcsinaltatni, es mar engem siettetnek, hogy induljunk.
Meg annyit, hogy megdobbentoen sok feher lakik itt allando jelleggel, nemetek es franciak.
Amint lehet ujra jelentkezunk!
Az enyemeket olelem puszilom, csokolo, es nagyon hianyoznak!
 
 
2011. január 20. Csütörtök | Kommentek
Itt járnak: Marokkó, Agadir
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)
Hello1 Sziasztok1 Aadir utan vagyunk: fekcso szerelesen esett at a Farikeek autoja: Nagyon szep ido van: 20-25 fok kozotti a homerseklet. Ma meg a program szerint haladunk: palesz erosen fogy. Jol sikerult Lajos.Stop. holnap estere erjuk el nyugat Szaharat. Holnap mar Layounban leszunk: En felejtettem a kabatomat Editeknel: Elkeszult az auto: megyunk tovabb. 2 naponta furdunk. Borotvalkozni is volt alkalom. A telefonokat ne eroltessetek; inkabb SMS. Sziasztok; szurkoljatok. Minden rendben.
Nagyon szep tajakon haladunk. Megneztuk Casablancat es Marrakech-t: Teljes a lazulas. Marokko sokat fejlodot az elmult é ev alatt: a utcak tisztak; keregetok alig vannak.Negyunkre naponta - konzervet melegitunk. Nemeppen dietesan etkezunk. Ma este Fort Bou Jerifben alszunk!
Lajbanak uzenem: hogy a paaleszen kivul a soer is erosen fogy
 
 
2011. január 20. Csütörtök | Kommentek
Itt járnak: Marokkó, Tiznit
Szerző: Judit (feleség)
SMS 13.14-kor: "Közeledünk Tiznit felé,már 27,5 fok van.A Tony egyik kollégája is itt van."
Csak az a kérdés, melyik Tony kollégája???
SMS 15.11-kor: "Feri karambolozott, de senkinek semmi baja, az összetört taxissal pedig kiegyezett a Zsolt. 31,3 fok, kaktuszok, cserjék, bozótok, néha kocka házak, kő kerítés."
 
 
2011. január 19. Szerda | Kommentek
Itt járnak: Marokkó, Rabat
Szerző: Judit (feleség)
SMS 13.27-kor: "Úton vagyunk Marrakech felé. 22 fok van. Óriási itt a fejlődés, új autók és épületek!
A hír! Rabat felé találkoztak Villámmal, és a Fókusz Riporterével, de riport nem készült! Miért is vagyok meglepődve??? Veszélyben a CELEB karrierrr!!!
 
 
2011. január 19. Szerda | Kommentek
Szerző: Discovery Fever II.
Casablankaban toltott ejszaka utan irany Marakesh!autok birjak,ma tudtunk hidegvizben furdeni:) mar ideje volt.20fok naprutes
 
 
2011. január 18. Kedd | Kommentek
Itt járnak: Marokkó
Szerző: Judit (feleség)
Esti üzenet: "túl vagyunk Casablancán.Hegyeket kihagytuk!Kempingben alszunk!"
 
 
2011. január 18. Kedd | Kommentek
Itt járnak: Marokkó, Casablanka
Szerző: Erzsi (feleség)
Úgy du. 4 körül az a hír jött, hogy a Rettenetek Casablankában vannak...szegények, 20 fokban...
 
 
2011. január 17. Hétfő | Kommentek
Discovery Fever I. SMS: "Spanyolország, Valencia. Döcögnek a vasak a mandarinfák tövében. Irány Gibraltár"
Discovery Fever II. SMS: "megerkeztunk Malagaba.:)meg 45perc es vege az utnak EUROPABAN.discoveryk jol vannak."
Discovery Fever II. SMS: "Algecirasi kikotoben vagyunk.most allunk fel a kompra.irany Tanger :D MAROKKO"
Discovery Fever I. SMS: "Most állunk a kompra. Egy óra múlva Afrikában leszünk."
 
 
2011. január 16. Vasárnap | Kommentek
Itt járnak: Spanyolország
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)
SZIASZTOK!!!!!
Sokan tudjatok mar, hogy az elso nap Szekesfehervarig jutottunk, ahol egyreszrol a Dokival celebbe avanzsaltunk, masreszrol a Zsolti kocsijanak eltort a himbatengelye. Feri csodat tett, mert Akos hozott alkatreszt, es ket ora kenyszerpiheno utan indultunk tovabb. Gyakorlatilag egyhuzamban (es meg azota is egy gatyaban) levezettunk Genovaig. Ut kozben meg segitettunk Szloveniaban lengyel Land Rovereseknek, mert a kocsijukbol folyt az olaj, belolunk meg a szo. Nagyon szimpatikusak voltak, Zsoli uj gepere ujrainstallaltak minden terkepet, mert amit indulas elott feltettunk, az nem akart mukodni. Genovaban a befuvezett Trabant szorult segitsegre, mert elment a generatora, de azon nem igen lehetett segiteni. 2 ora utan tudtunk lepihenni Genova utan, ahol gyakorlatilag ultunkben alomba zuhantunk. Negyed hetkor keltunk, es azonnal indultunk tovabb. Valencia 1300 km volt, de ide este 9 elott sikerult megerkezni. Toltuk, mint a tele ruhasszekrenyt. Pedig a Rettenetnek (ez az en kocsinak nevezett vasamnak a gunyneve) elszallt a feszszabalyzoja. Szerencsere erre mar keszultunk, mert korabban is volt ilyen problema. Ferinek ez rutinmunka volt. Behoztuk a mezonyt, egy reszet le is hagytuk, es ma ejszaka meg rendes agyban is fogunk aludni, koszonet Editnek es Gregnek, akik meleg vacsoraval, es sok-sok szeretettel vartak bennunket.
Mindenkinek hianyzik a csaladja, nekem ketszeresen is, mert Bufi Mano nem tudja, hogy hol van az apukaja, es ez nagyon rossz.
Holnap varhatoan atlepunk Afrikaba, de meg nem sikerult normalis aron kompot foglalni, ugyhogy lehet, hogy inkabb uszni fogunk. Semmi problema, mindenre el vagyunk szanva, csak ne keruljon sokba.
En is megyek lassan, mert 6-700 km bennem van ma is, es holnap is dongetunk.
Koszonjuk mindenkinek, aki velunk tart a forumon, amint tudunk ujra jelentkezunk.
Bufi Manoeknak csak annyit uzennek most, hogy: mar csak 19!!!
 
 
2011. január 16. Vasárnap | Kommentek
Itt járnak: Spanyolország
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)
Editeknel vagyunk. Vacsizunk.
 
 
2011. január 16. Vasárnap | Kommentek
Itt járnak: Spanyolország
Szerző: Erzsi (feleség)
A ma reggeli telefonbeszélgetés: Hajnali 3ra ért a Discovery Fever I. és II. Genovába ( a két rettenettől ez igen nagy szó!!!!!!!!!!) és reggel 7kor már St.Tropezben voltak. Gondolom sokat pihentek.
Ma este vszínűleg Oropesában alszanak a spanyol tengerparton. Kb.9re érnek oda Editkéékhez.
Különben tegnap én is elrajtoltam a Hősök teréről. Beültem Dóri mellé a Bamakombóba, és mentünk sopingolni, mire látom ám, sokan lelkesen integetnek, előzékenyen elengednek...jaaa, nem tudták, hogy mi nem megyünk olyan messzire...de jó buli volt...így érezhettem én is a fílinget...

2011. január 15. Szombat | Kommentek
Itt járnak: Az indulás napja
Szerző:
Laci
Az ATV videoriportja a rajtról

2011. január 14. Péntek | Kommentek
Itt járnak: Készülődés
Szerző: Dr. Smidelik Péter (Discovery Fever I. pilóta)
Lassan háromnegyed 11, és még van egy-két apróság. De minden fontos teendőt elvégeztünk, már minden összeállt. A Discovery Fever Team I. rajtra kész! Holnap reggel indulunk, kelés 6-kor. Ilyen nehéz még soha nem volt, már most hiányzik a családom, pedig még együtt vagyunk. Fáradt vagyok, de nem tudom mennyi alvás lesz az éjszaka.
 
 
2011. január 14. Péntek | Kommentek
Itt járnak: Készülődés
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)
Sziasztok! Késő estig tartott a készülődés. Persze ebben benne van hogy semmit nem szeretnék elintézetlenül hagyni itthon. Péteken du. 5-6 óra körül állunk ki a Felvonulási térre. Szombaton reggel 8-tól van a rajt ceremónia. Kb. 9-10 között indulunk az útvonalunk még nem biztos, mivel lehet Ausztrián ill. Szlovénián át is menni. Az utóbbi a valószínűbb. Első pihenőnk Genova környékén, második Valencia körül lesz. Amikor csak tudok irok a blog forumára. Figyeljetek, Írjatok nekünk!!!
 
 
2011. január 13. Csütörtök | Kommentek
Itt járnak: Készülődés
Szerző: Dr. Kapitány László (Discovery Fever I. pilóta)
A mai nap kerékcsavarok felhajtásával megy el, bár ma már a csomagolásnál kéne tartanunk.

2011. január 12. Szerda | Kommentek
Itt járnak: Készülődés
Szerző: Laci
Mint látjátok, elindult a Discovery Fever csapat 2011-es honlapja is, amit ettől kezdve egyből elérhettek a bamakombo.hu/disco2011 címen. Jó szórakozást mindekinek, a fiúknak pedig majd jó utat! :)

Blog | Csapatunk | Galéria | Útvonal | Fórum
Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox-ot ajánljuk.
Copyright 2008-2009 Bamakombo.hu | Designed by
PROGZHU
All rights reserved.