Szám: Taxi Bamako.mp3


Köszönjük szépen minden eddigi és leendő barátunknak, akik akár a legapróbb összegekkel is, de támogatják utunkat!

Adományaitokkal nem csak csapatunkat támogatjátok! A befolyt összegek nagy részét az afrikai gyermekek számára szükséges  tanszerek, ruhák és játékok vásárlására fordítjuk, melyeket az útbaeső falvakba juttatunk el.

Opel Rupesky

ATI Dekor

Radio Plusz

Szegedi Tudomány Egyetem

SZTE TTIK HÖK

Városkép Kft.

VTV Szeged

Radio Mi

TipTop

FRT.hu

Kapitány Cukrászda

Progz.hu

A Budapest-Bamako 2009 útvonala Magyarország, Ausztria, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Marokkó, Mauritánia, Mali országokon volnul végig. 7527 km hosszú az út, leszámítva az "útvonalmódosításokat" és az adott helyzetekhez igazítandó muszály-útvonalakat. Ezt nyugotan duplázzuk is meg, mert a lányok nem kompolnak vagy repülnek hazafelé, hanem lábon hozzák vissza is a kocsit.

Autópálya, hegyi szerpentin, sivatagi betonút, homokos, tevefüves, tengerparti hullámos, kavicsos, salakos, havas, esős, nedves és száraz utak szerepelnek a palettán. A csapatok Budapestről, a Felvonulási tértől indulnak és Mali fővárosába, Bamakoba tartanak. Egészen pontosan:

 1. Budapest - Venice 705 km
 2. Venice - Meyreuil 776 km
 3. Meyruil - Murcia 1102 km
 4. Murcia - Tanger 559 km
 5. Tanger - Ait Bennadhou 660 km
 6. Ait Bennadhou - Tatooine 680 km
 7. Tatooine - Tropic Of Cancer 860 km
 8. Tropic Of Cancer - Nouadhibou 330 km
 9. Nouadhibou - Beach Party 355 km
 10. B2 Beach - Nouakchott 180 km
 11. Pihenő nap 0 km
 12. Nouakchott - Mbout 560 km
 13. Mbout - Aouru 180 km
 14. Aouru - Tambaga 360 km
 15. Tambaga - Bamako 220 km

EURÓPA
Az Alpok és Észak Olasz iparvidék után megpillantjuk a tavaszt és a tündöklő tengert Genovánál. Innen a francia Riviérán halad majd a mezőny. Lesz idô városnézésre Monte Carloban vagy Cannes-ban. A lehetőséget mindenki használja ki egy utolsó finom ebédre vagy vacsorára Franciaországban. Másnap egy brutál hosszú etap vár mindenkire. Az áthajózás Gibraltárnál vagy Tarifánál történik.

MAROKKÓ
Tanger, Casablanca, Marakes és Fez is az első etap részei. Ait Bennadhou, az első marokkói etap vége egy kisértetváros, ami ma az ENSZ világörökségének része. Káprázatos és félelmetes hely az első éjszakára. A napfelkelte kihagyhatatlan itt! Egyre sivatagosodik a táj, este pedig Csillagok Háborúja Party vár mindenkit a Tatooine Hotelben. A Tatooinról átérünk Nyugat Szaharába és este újabb buli a Ráktérítőn valamint a RÁKTÉRÍTŐ TÁBLA hivatalos felavatása.

MAURITÁNIA
Mauritániában megkezdôdik az igazi homoksivatag. Az első éjszakát a tengerparton töltjük a sivatagban, Bou Lanoar városa közelében. Majd átkelünk a Banc Darguin National Parkon, ahol idén is megrendezzük a Bamako Beach Party-t. Nouakchottban egy nap pihi vár mindenkire, majd Afrika szíve felé vesszük az irányt.

MALI
Poros földutakon, rázópadokon és majomkenyérfákkal övezett folyómedrekben haladunk az első Mali falu, Aouru felé. Innen a kisasszonyok már egy nap alatt eljuthatnak Bamakoig, ha medencére és hideg sörre vágynak. A férfiak pedig tovább haladnak az igazi fekete Afrika kemény földútjain Bafoulabéba, ahol másnap átszelik a Niger folyót. A harmadik nap pedig irány a célvonal Bamakoban.

Blog | Csapatunk | Galéria | Útvonal | Fórum
Az oldal megtekintéséhez a Mozilla Firefox-ot ajánljuk.
Copyright 2008-2009 Bamakombo.hu | Designed by
PROGZHU
All rights reserved.